Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Kursiyerlerimizin El Emeği, Göz Nuru Sanat Eserlerini Sergiledik.
18 Temmuz 2023

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KAYMEK AŞ, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde, Hastanemiz Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde yürütülen İş-Uğraş Terapilerine katılan kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri sergiledik.
Hastanemizde kurmuş olduğumuz sergimizin açılışına, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoglu, BaroBaşkanı Ali Köse, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Mehmet Erşan, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, ilimiz sağlık yöneticileri, kurum yöneticileri, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.
Başhekimimiz Doç. Dr. İsmail Altıntop’un açış konuşmasında, kursiyerlerin normal hayata dönmelerinin çok önemli olduğuna vurgu yaparak; "Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri toplumumuzun bir parçası. Özellikle psikolojik hastalığı olan hastalarımız; şizofreni gibi bipolar hastalıklar gibi yaşam boyu diyabet, hipertansiyon gibi devam eden hastalıklardır. Bu hastalıkları insan yaşadığında çok ağır ilaçlar kullanabilir ve bu ilaçların hem düzenlenmesi hem bu ilaçları kullandığı dönemde normal hayatına devam edebilmesi için toplum Ruh Sağlığı Merkezleri olarak hizmet veriyoruz.
Burada neler yapıyoruz? Tüm dünyada uygulanan yeni bir yöntemle iş, uğraş terapileri yapıyoruz. Bu terapide maksat ahşap boyama, resim atölyesi, spor, el işi sanatları yapıyoruz. Sadece Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hastalarına değil madde bağımlılığından dolayı da yine bu iş, uğraş terapilerini veriyoruz. Şunu özellikle hatırlatmak istiyorum; onlara ’hasta’ demiyoruz, ’kursiyer’ diyoruz. Belli bir dönem 850’ye yakın kursiyerimizi belli dönemlerde evlerinden servisle alıyoruz, tüm terapileri yapıldıktan sonra akşam da evlerine güvenli şekilde bırakıyoruz.
Psikolojik rahatsızlığı olan biri bir evde neredeyse herkesi kilitliyor, bir nevi oradaki işlemler duruyor. O açıdan bu hastalarımızın normal hayatlarına dönmeleri bizim için çok önemli. Buraya büyükşehir belediyemiz KAYMEK vasıtasıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz halk eğitim vasıtasıyla çok büyük emekler veriyor. Yine buradaki tüm öğretmenlerimiz, psikologlarımız, Devlet Hastanemiz, İl Sağlık Müdürlüğümüzün tüm birimleriyle beraber çalışıyoruz" dedi.
Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından davetliler sergiyi gezerek kursiyerlerden bilgiler aldı. Ayrıca programa katılan protokol üyeleri, ebru sanatı da yaparak emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Sağlıklı günler dileriz.
  • photo_6050697476920426186_y.jpg