Hastane Personelimize “Radyasyon Güvenliği ve Radyasyondan Korunma” Hususunda Eğitim Verildi.
01 Kasım 2023

Hastanemizde; “Radyasyon Güvenliği ve Radyasyondan Korunma” hususunda Radyoloji Uzmanı Dr. Betül GÜNEY tarafından eğitim verildi. Eğitime, Başhekim Yardımcımız Uzm. Dr. Selma KARAGÖZ, hastanemizde görevli Doktorlarımız ve Personelimiz katılım sağladılar.

Sağlık çalışanı hayatında, çok önemli yere sahip olan Radyasyondan korunma yöntemleri konusunda, farkındalığın oluşturulmaya çalışıldığı eğitimde; Radyasyon nedir ve çeşitleri nelerdir, uygulama alanları ve sınıflandırılması, korunma yolları ve ekipmanları, etkilerinin azaltma yöntemleri, biyolojik etkileri, hastanelerde iyonlaştırıcı radyasyonun kullanım alanları gibi konular ele alındı. Eğitim karşılıklı soru ve cevapların ardından son buldu. Sağlıklı günler dileriz.

• IMG_28956666.jpg